Nieuws

1e LUS van Maassluis op zondag 3 maart

Zaterdag 3 februari

Na de prima verlopen Ruitenburg Halve van Maassluis wordt bij AV Waterweg inmiddels uitgekeken naar de eerste editie van de LUS van Maassluis op zondag 3 maart (start 11:00 uur).
Deze hardloopwedstrijd over 10 km kan gezien worden als een goede test in voorbereiding op de (halve) marathons in maart en april. Hoe het na de vele trainingskilometers nu echt met de vorm staat is immers het beste te meten als er sprake is van die typische wedstrijdspanning.

Lees meer

Wind, records en blije gezichten bij Ruitenburg Halve Maassluis

Maandag 22 januari

Het is in januari in Nederland altijd afwachten hoe het weer uitpakt en ook dit jaar was het tot de dag voor de 29e (Ruitenburg) Halve van Maassluis onzeker of het zondagmiddag glad, nat en/of stormachtig zou zijn.
Op zaterdag werd er daarom op menig plek op het parcours nog zout gestrooid en gleden de 20 deelnemers aan de try-out soms door op schaduwrijke plekken.

Lees meer

Uitslagen Ruitenburg Halve Maassluis

Zaterdag 20 januari
Wat n gave editie was dat weer vandaag van de (Ruitenburg) Halve van Maassluis!
Ook al stond er n stevige zuidenwind die de lopers parten speelde langs de Waterweg werden er maar liefst 5 van de 6 parcoursrecords aangescherpt.
De winnende tijden:
5 km Bram van Druten 14.35 (!) en Mischa Pier 18.20
10 km Jesper Nijboer 32.30 en Puck Pentenga 35.50
21,1 km Roy Hoornweg 1.07.30 (!) en Pauline van Donkelaar 1.17.40
Morgen een verslag, de foto's van Carry en Moon zijn er al.
Uitslagen hieronder zijn voorlopig, aan verbeteringen wordt gewerkt. 

Uitslag halve marathon

Uitslag 10 km

Uitslag 5 km

 

Toon al het nieuws

Agenda

Zondag 3 maart
11:00

LUS van Maassluis

Maandag 4 maart
19:00

Schoonmaken groep 2

Maandag 18 maart
19:30

Bestuursvergadering

Maandag 8 april
19:00

Schoonmaken groep 3

Maandag 22 april
19:30

Bestuursvergadering

Toon volledige agenda

Atletiek.nl

Competitie 2024
De competitie 2024 staat op het punt van beginnen. Graag delen we een aantal wijzigingen met jullie.
BAV Baarn: Nationale Diabetes Challenge als supergezond feestje
BAV Baarn is in het Utrechtse dorp het stralende middelpunt van de Nationale Diabetes Challenge van de Bas van de Goor Foundation. In twintig weken bereiden de deelnemende wandelaars zich voor op een vierdaagse met een feestelijke afsluiting op vrijdag 28 september. De atletiekvereniging werkt hiervoor samen met een huisarts, twee praktijkondersteuners, fysiotherapeuten en de gemeente. Naast het vervullen van een belangrijke maatschappelijke functie levert het de club veel aandacht én nieuwe leden op.
Terugblik bestuurdersbijeenkomst 'Samenwerkingen met andere sectoren' tijdens de NK Indoor
Afgelopen zaterdag 17 februari zijn in een uitverkocht Omnisport zestig bestuurders van bijna veertig verschillende clubs dieper ingegaan op samenwerkingen met andere sectoren, een van de focusthema’s uit de
Volop nieuwe leden bij AV Sprint: Runningteam barst uit zijn voegen
Het nieuwe Runningteam van AV Sprint heeft de club uit Breda sinds de start afgelopen zomer al minstens twintig nieuwe leden opgeleverd. De gestructureerde aanpak in combinatie met de kennis en het enthousiasme van hoofdtrainer Gert-Jan Wassink slaat duidelijk aan. Het einde van de groei is nog niet in zicht. Het grote aantal bekers en medailles wakkert de interesse alleen maar verder aan.
AV Holten start LOLL-trainingsgroep voor actieve 60-plussers
De kersverse voorzitter en trainer, Meindert Koopman, en initiatiefnemer Hans Kaffener zijn enthousiast over de nieuwe beweegvorm bij AV Holten. Speciaal voor mensen boven de 60 jaar starten zij een looptraining: LOLL (Lopen Op Latere Leeftijd). Door te lopen en te bewegen blijf je langer vitaal en fit. Het doel van deze LOLL-training is niet alleen het verbeteren van hardloopvaardigheden, maar vooral het bevorderen en behouden van de fysieke en mentale gezondheid van de deelnemers.
Wedstrijdreglement 2024 online
Zoals elke twee jaar verschijnt ook in 2024 weer een nieuwe versie van het wedstrijdreglement. Vanaf deze uitgave zal er geen gedrukte versie meer verschijnen. Belangrijkste reden daarvoor is dat er met enige regelmaat tussentijdse wijzigingen verschijnen waardoor de gedrukte versie vervolgens achterhaald is. Een nieuwe versie van het wedstrijdreglement wordt aangeduid met een jaartal, gevolgd door een versienummer, beginnend bij 2024-01. Het nieuwe wedstrijdreglement versie 2024-01 is
Willem Ripmeester overleden
Deze week bereikte ons het bericht dat afgelopen 12 januari Willem Ripmeester op 87-jarige leeftijd is overleden.
Meer atletiek.nl