Nieuws

Clubkampioenen op herhaling

Maandag 24 juni

Donderdagavond 20 juni vonden onder gematigd zomerse omstandigheden de jaarlijkse clubkampioenschappen over 5 km plaats bij AV Waterweg.
Primeur bij dit al 30 jaar bestaande evenement was de deelname van medewerkers van de clubsponsors, die net als de clubleden om 20.20 uur van start gingen en na een rondje om de Oranjeplas finishten op de 400-meterbaan. 

Lees meer

Oranje AVW'ers in Maaslandloop

Zondag 9 juni

Rond vrijdagmorgen 7:00 uur verzamelden de deelnemers van team AVW zich bij de kantine van korfbalvereniging ODO voor koffie en een fotosessie, alvorens om 7.45 uur als laatste van de 8 teams van start te gaan voor de 14e Maaslandloop over 365 km. 
De blauwwitten waren dit weekend bij start en finish te herkennen aan hun fel oranje shirts, als voorschot op de gekte die mogelijk vanaf volgende week gaat losbarsten in het land.

Lees meer
Toon al het nieuws

Agenda

Maandag 5 augustus
19:00

Schoonmaken groep 2

Maandag 26 augustus
19:30

Bestuursvergadering

Maandag 2 september
19:00

Schoonmaken groep 3

Maandag 30 september
19:30

Bestuursvergadering

Maandag 7 oktober
19:00

Schoonmaken groep 4

Toon volledige agenda

Atletiek.nl

Samenwerking Sportief Groot Worden en Atletiekunie richting EK Indoor Atletiek 2025
De Atletiekunie en Sportief Groot Worden gunnen kinderen een veilige omgeving waarin zij uitgenodigd worden om te bewegen en hier vaardig in te worden. Zo kunnen ze een leven lang blijven genieten van sport.
Bram Peters maakt overstap naar Vlaamse Atletiekliga
Bondscoach Bram Peters wordt na de Olympische Spelen in Parijs hoofdcoach sprint/horden bij de Vlaamse atletiekliga. Midden september voegt Atletiek Vlaanderen Bram Peters aan haar trainersstaf toe. Vanaf dat moment zal Bram de sprint/horden programma’s van de Topsportwerking in Gent leiden en een tandem vormen met Bart Bennema en Tom Du Pan.
Professionalisering is geen doel op zich, maar kan een goed middel zijn om je club sterker te maken
Op steenworp afstand van het befaamde Fanny Blankers Koen stadion kwamen zo’n 35 bestuursleden van atletiek- en loopverenigingen op zondagochtend 30 juni bij elkaar in het knusse clubgebouw van PV de Luchtreizigers. Na de koffie was het tijd om op het thema ‘Professionalisering’ van gedachten te wisselen. Dit is het laatste thema wat voortgekomen is uit ‘
Atletiekunie tekent samenwerkingsovereenkomst met Sint Maarten
Op zondag 16 juni hebben Abdule Wattley, vicepresident van de Sint Maarten National Athletic Federation en Hans Slager, bestuurslid Atletiekunie, tijdens de ASICS NK U18 & U20 in Utrecht hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. Eenzelfde overeenkomst is twee jaar geleden met de Curaçaose bond getekend.
‘Creëer een veilige sfeer waarin leden alles durven te vertellen’
Alex Wensink voerde de afgelopen jaren een eenzame strijd in zijn transitie van vrouw naar man. Nu het hoge woord eruit is, zit de negentienjarige trainer en atleet een stuk beter in zijn vel en kan hij eindelijk zichzelf zijn. De fijne en open sfeer bij zijn atletiekvereniging Archeus in Winterswijk heeft hierbij een grote rol gespeeld.
Ron Wintjes overleden
Op 6 juni j.l. is Ron Wintjes na een ziekbed van enkele jaren op 65-jarige leeftijd overleden.
Meer atletiek.nl