Nieuws

28e Ruitenburg Halve om in te lijsten

Maandag 23 januari

Na het natte, stormachtige voorafgaande weekend was het afgelopen zaterdag en zondag prachtig loopweer waarvan de 28e Ruitenburg Halve optimaal wist te profiteren. De laatste dagen liep het totaal aantal voorinschrijvingen snel op naar 600, waarvan het merendeel op de hoofdafstand van 21,1 km. 
Vanaf vrijdag was het een grote bedrijvigheid in de kantine van AVW en op zaterdag werd er een try-out gelopen en het parcours hier en daar bepekeld of ijsvrij gemaakt.

Lees meer

AVW is klaar voor de 28e!

Zondag 15 januari

Komende zondag zal om 13:00 uur op de 400-meter-asfaltbaan het startschot klinken voor de 28e Ruitenburg Halve Maassluis en zoals het er op moment van schrijven naar uitziet zal dat onder veel betere weersomstandigheden zijn dan afgelopen weekend, welke gekenmerkt werd door veel regen en harde wind.
Behalve aan de hoofdafstand kan er ook worden deelgenomen aan de Logiqs 10 km (start 13:10) en DSW 5 km (13:20). 

Lees meer

Ruitenburg Halve Maassluis op 22 januari

Zondag 1 januari

Na het succesvolle Daamencrosscircuit staat over 3 weken voor AV Waterweg het sportieve hoogtepunt op het programma met de 28e editie van de Halve van Maassluis, welke sinds 2011 Ruitenburg Accountants als hoofdsponsor heeft.

Lees meer
Toon al het nieuws

Agenda

Maandag 6 februari
19:00

Schoonmaken groep 4

Donderdag 16 februari
20:00

ALV

Zondag 5 maart
10:00 – 13:00

1e Marathontrainingsloop

Maandag 6 maart
19:00

Schoonmaken PW

Maandag 20 maart
19:30

Bestuursvergadering

Toon volledige agenda

Atletiek.nl

Deelname Atletiekunie onderzoek topsportcultuur
In januari 2022 is gestart met een grootschalig onderzoek naar de topsportcultuur in Nederland. Vanaf januari 2023 doen er nog eens zes sporten mee aan het grootschalige, onafhankelijke Onderzoek Topsportcultuur. Het gaat om atletiek, curling, handboogschieten, schermen, skiën en tafeltennis.
Dag van de Atletiek: Sterke trainers, sterke clubs
Op zaterdag 18 maart wordt Papendal weer voor één dag overgenomen door zo'n 750 atletiektrainers. Dan wordt er niet lopend naar de juiste workshoplocatie gezocht, maar dribbelend of zelfs joggend als de tijd dringt. Dan zie je op de ruggen van de deelnemers weer heel Nederland voorbijkomen: Almere '81, Voorne Atletiek, AV Texel, AV Pijnenburg, AV Heerenveen en ga zo maar door. Het is dé
Nieuw World Rankings Competition systeem World Athletics
Per 1 januari 2023 heeft World Athletics (WA) een nieuw World Rankings Competition systeem geïntroduceerd. Dit systeem heeft ook invloed op de Nederlandse wedstrijdkalender en op de Nederlandse officials. Via dit bericht geven we jullie een update hoe deze invloed merkbaar gaat zijn voor jou.
Yakult en Atletiekunie beëindigen na zes jaar de samenwerking
Start to Run is al ruim tien jaar dé cursus van de Atletiekunie om te starten met hardlopen en sinds 2016 is Yakult als hoofdsponsor aan Start to Run verbonden. Per januari 2023 blijft Start to Run doorgaan, alleen zonder titelsponsor Yakult: aan de samenwerking komt na zes sportieve jaren een einde.
Oud-olympiër Herman Timme overleden
Heden bereikte ons het bericht, dat in zijn woonplaats Maastricht oud-olympiër Herman Timme op 89-jarige leeftijd is overleden.
Club van de Toekomstsessies atletiekclubs - terugkoppeling
Afgelopen najaar hebben we met alle clubadviseurs en een aantal collega's van het bondsbureau de
Inschrijving competitie 2023 geopend
Vanaf vandaag kunnen clubs zich weer aanmelden voor deelname aan en organisatie van de competitie van 2023. Net als voorgaande jaren loopt de inschrijving
Meer atletiek.nl