Nieuws

Loopactiviteiten in de zomer

Maandag 22 mei

Na de Rotterdammarathon en de Ladiesrun heeft de wedstrijdloper altijd een ruime keuze op de regionale loopagenda. Zo werden op vrijdag 12 mei en donderdag 18 mei respectievelijk de Omloop Ter Heijde en de Golden Ten in Delft georganiseerd over de afstanden 5 en 10 km.

Lees meer

Ladiesrun met veel blije gezichten

Maandag 1 mei

Na precies 5 jaar werd afgelopen zondag weer een Ladiesrun gelopen bij AVW en het werd een editie die niet licht vergeten zal worden. 
Uiteraard hielp het prachtige zonnige voorjaarsweer mee aan de vrolijke sfeer rondom het evenement maar de aankleding bij de kantine en op de baan met ballonnen, vlaggen en banners en de voornamelijk roze uitdossing van de deelneemsters maakten het loopfeest compleet.

Lees meer

Ladiesrun voor Make a Memory

Zondag 23 april

Zondag 30 april zal bij AV Waterweg de Ladiesrun nieuw leven worden ingeblazen. Nadat Astrid Wilmink deze speciale loop in het vorige decennium vol enthousiasme 10 keer op de loopkalender zette hebben enkele clubgenoten nu het initiatief genomen om deze traditie voort te zetten.
Op het loopprogramma staan weer een 1 (pupillen), 5 en 10 km en centraal staat het goede doel, welke dit jaar de Stichting Make a Memory is.

Lees meer
Toon al het nieuws

Agenda

Woensdag 31 mei
19:30

Bestuursvergadering

Maandag 5 juni
19:00

Schoonmaken groep 3

Donderdag 15 juni
20:00

Clubkampioenschap 5 km

Maandag 3 juli
19:00

Schoonmaken groep 4

19:30

Bestuursvergadering

Toon volledige agenda

Atletiek.nl

Accommodatiezaken: aflopende gedoogtermijnen
Elke twee jaar past World Athletics het wedstrijdreglement aan. Hierin kunnen wijzigingen worden gedaan die gevolgen hebben voor de accommodatie. Enkele jaren geleden heeft World Athletics nieuwe eisen gesteld aan de polsstokhoogspringmat en de discus- en kogelslingerkooien.
AV DES biedt scholen Athletics Champs aan tijdens de Koningsspelen
Twee bassischolen in Eersel hebben tijdens de Koningsspelen kennisgemaakt met atletiek. AV DES hielp de Jakobusschool en Wereldwijs om deze sportieve dag in te richten volgens het concept Athletics Champs. Door in groepsverband op een laagdrempelige manier de onderdelen uit te voeren, zijn veel kinderen enthousiast geworden over de sport.
Jan Markink nieuwe voorzitter Atletiekunie
De Unieraad heeft tijdens de Unieraadsvergadering (dd. 11 mei 2023) Jan Markink officieel benoemd als voorzitter van de Atletiekunie. Jan wordt daarmee de opvolger van waarnemend voorzitter Anieke Wierenga, die aan het einde van de maximale zittingstermijn zit.
Nauwe band tussen The Hague Road Runners en The Royal Ten
Een hardloopvereniging en een wedstrijdorganisatie: hoe versterken ze elkaar? Een professionele wegwedstrijd organiseer je niet zomaar. Daar komt veel bij kijken en heb je veel mensen bij nodig. Dat maakt een wedstrijdorganisatie die volledig uit vrijwilligers bestaat, een unieke situatie. Voor een atletiekvereniging is het vandaag de dag niet gemakkelijk om nieuwe leden te krijgen. In Den Haag hebben de organisatie van The Royal Ten en The Hague Road Runners elkaar op die punten gevonden.
Phanos stapt over op VoltaClub: ‘Wij gaan ervan uit dat de leden dit omarmen’
Phanos maakt vanaf komende zomer gebruik van het complete pakket van VoltaClub, inclusief website. Het initiatief voor deze overstap komt van de leden zelf. Bart van Doesburg dook in de materie, nam contact op met de Atletiekunie en technische partij Focus On Your Sport (FOYS) en ging met een eigen projectgroep aan de slag om de implementatie te leiden.
In Memoriam Berny Boxem-Lenferink
Op 21 april jl. bereikte ons het bericht, dat op 12 april in haar woonplaats Mijdrecht oud-olympisch atlete Berny Boxem-Lenferink op 74-jarige leeftijd is overleden.
Verenigingsmonitor 2023: Vul de vragenlijst vanaf nu in!
Het is zover: vanaf vandaag kunnen bestuurders de verenigingsmonitor weer invullen. Wil jij inzicht krijgen in jouw club en weten hoe andere clubs omgaan met onderwerpen zoals ledenbeleid, vrijwilligersbeleid en financiën? Vul dan vóór 25 juni de verenigingsmonitor in en krijg twee jaar lang toegang tot het benchmark dashboard. Hierin zie je hoe jouw club zich verhoudt tot andere clubs en waar kansen en uitdagingen liggen. Alle secretarissen hebben op 17 april 2023 een link naar de vragenlijst en de inloggegevens ontvangen.
Meer atletiek.nl