Nieuws

AVW laat zich zien bij tiende Maaslandloop

Maandag 11 juni

Onder milde en bewolkte omstandigheden ging vrijdagmorgen de tiende Maaslandloop van start met een deelname van 8 teams, te weten drie teams van de Maaslandse hardloopvereniging Thof Running, het Vlaardingse team 101, een bedrijfsteam van Lely, een team van Stichting ForMe, het goede doel van 2018, én twee teams van AV Waterweg. 

Lees meer

Twee AVW-teams in Maaslandloop!

Maandag 4 juni

Vrijdag in alle vroegte zal de tiende Maaslandloop van start gaan vanaf het parkeerterrein van voetbalvereniging MVV 27, tevens feestterrein van de Sport- en Speldagen. Acht teams doen dit jubileumjaar mee aan de estafetteloop voor het goede doel over 360 km dwars door Midden-Nederland (via Alphen a/d Rijn en Hilversum naar het keerpunt Wageningen en terug via Den Bosch, Gorinchem en Rotterdam).

Lees meer

Lente- en Maaslandloop

Maandag 21 mei

Afgelopen zaterdag waren een tiental AVW’ers actief bij de DIOS Lenteloop in Den Hoorn.
Deze wedstrijd (5 en 10 km) staat altijd gepland in het Pinksterweekend en wordt vaak beïnvloed door warm weer maar dat viel deze editie erg mee met een koele noordenwind en bewolkt weer. De derde loop in het Agium Zomer Runcircuit werd gewonnen door Marco van Erp van Leiden Atletiek (33.43) en Marlies Jongerius van Haag (39.36).
Snelste AVW’ers waren Paul Wolters en Frank de Bie in 43.59.

Lees meer
Toon al het nieuws

Agenda

Donderdag 21 juni
20:00

Clubkampioenschap 5 km

Maandag 25 juni
19:30

Bestuursvergadering

Maandag 2 juli
19:00 – 21:00

Schoonmaak groep 1

Maandag 6 augustus
19:00 – 21:00

Schoonmaak groep 2

Woensdag 22 augustus
19:30

Bestuursvergadering

Toon volledige agenda

Atletiek.nl

DAG 3 NKJ2018
EEN PRACHTIG EINDE VAN EEN MOOI NK! Helaas is het zover, het NK Junioren 2018 in Emmeloord zit erop. Ook op de laatste dag waren de weergoden ons gunstig gezind. Er was wat meer wind dan in de eerste dagen maar dat heeft niet voor veel problemen gezorgd in de windmetingen. Al met al kunnen we terug kijken op een weer technisch prima weekend wat een goede basis was voor de prima prestaties die geleverd zijn. De enige regen die we hebben gehad was een regen van PR’s. Het stokje is inmiddels overgedragen aan Alphen aan de Rijn, waar het NK Junioren 2019 zal plaatsvinden. Wij als LOC hebben er van genoten en kijken terug op een geslaagd NK. Speciaal woord van dank aan al onze vrijwilligers, zonder jullie was het niet gelukt!!! Hiernaast gaat onze dank natuurlijk ook uit naar alle officials van de Atletiek Unie, Event Presentation, Catering en alle overige sponsoren/partners die ons hebben geholpen er een onvergetelijk evenement van te maken. Uiteraard draaide het ook op de laatste dag ook weer vooral om onze atletes en atleten! Bijzondere prestaties van vandaag waren: Looponderdelen: Bij de meisjes B 200m was het goud voor Zoe Sedney van ARV Ilion met de waanzinnige tijd van 24,02, gevolgd door Anna Roelofs van AV Lycurgus met een tijd van 24,1.Beide dames hadden de limiet voor het EK Junioren onder 18 al op zak. Minke Bisschops van de AV Unitas pakte het brons op dit NK. Een prachtige ontknoping van dit onderdeel bij de meisjes B! Bij de Jongens B was het spannend en won Keitharo Oosterwolde van Almere `81 met de zinderende tijd van 21,65 het goud op deze afstand, hij behaalde hiermee de limiet voor het EK junioren onder 18 Europese Kampioenschappen onder 18 in Györ (Hongarije), 5 t/m 8 juli 2018 Eerder dit weekend behaalde hij deze limiet ook al op de 100 meter sprint. Een prachtige prestatie !!!! Het zilver ging naar Pim van Bakel van Prins Hendrik met een tijd van 21,87 en het brons was voor Mark Heiden van PAC met een tijd van 22,21. Technische onderdelen: Bij de technische onderdelen deed vooral Jorinde van Klinken van Groningen Atletiek goede zaken en werd landskampioene kogelstoten en discuswerpen. Jorinde pakte deze dubbel op de derde dag van het Nederlands kampioenschap jeugdatletiek in Emmeloord. Zaterdag was ze al eerste geworden op het onderdeel kogelslingeren. Van Klinken kwam bij het kogelstoten tot een winnende afstand van 17,28 meter. Bij het discuswerpen kwam ze tot een verste afstand van 58,14 meter. Het zilver was voor Jorinde van Klinken (Groningen Atletiek) is zondag ook landskampioene kogelstoten en discuswerpen geworden. Het zilver was voor Jessica Schilder van AV Hera gevolgd door brons voor Enid Duut van PAC.
DAG 2: NK Junioren 2018
Ook dag twee van het NKJ2018 was weer een fantastische dag! Het was gezellig druk op de Bosbaan en de weersomstandigheden waren ook vandaag weer optimaal. Er werden internationale limieten gehaald, weer vele PR’s gescoord en kampioenen gehuldigd. Uit het oog sprong natuurlijk de 110meter horden van Sven Jansons met een beste prestatie allertijden (13,64). Korte horden spektakel Jongens B 110mH, 1 Sven Jansons Altis 13,64, een mooi PR, al eerder liep hij de limiet (13.66) voor het EK Junioren met te veel wind maar nu dus officieel. Voor verspringen en meerkamp haalde Sven al eerder de felbegeerde limieten voor het EK Junioren. Sven Roosen behaalde het zilver en heeft nu naast Sven Jansons met 13,85 een tijd onder het langdurige record van Robin Korving. Het brons ging onverwacht naar Robin Boersma die met een uitstekende tijd van 14,60 Ferry Hamer met 9/1000ste versloeg voor het brons. Meisjes B 100mH, 1 Zoe Sedney ARV Ilion liep met 13,32 een PR en op 4-honderste na bijna een tweede tijd aller tijden , 2 Nienke Madderom AV Trias 14,04 en 3 Yara Linnekamp Hellas Utrecht 14,31. Bij Meisjes A dook Marijke Esselink AVA '70 weer onder de 14 seconden met een winnende tijd van 13,94. 2 Janneke Lemmerzaal Leiden Atletiek 14,12 en 3 Manon Schoop AV NOP 14,38. Dave Wesselink maakt het kwartet van de kampioenen op de korte horden compleet. Met een tijd van 13,76 komt hij ook op verdienstelijke vijfde plaats op de allertijden lijst bij de A junioren. 2 Sander Koops EAC De Sperwers 14,03 en 3 Guus Nijkamp Spado 14,21. WJK limiet Emanuelson Bij de jongens A discuswerpen ging het goud naar Shaquille Emanuelson van PAC met 58,26 meter, goed voor de WKJ limiet in Finland, een mooie prestatie! Mattijs Mols van AV Attila behaalde het zilver met een afstand van 48,94 meter en Nick Godschalk van de AV Unitas was met 47,61 meter goed voor zilver. Bij de meisjes B hoogspringen pakte Fay Witte KAV Holland 1,80 het goud met een zeer uitzonderlijke prestatie. Nog niet eerder sprong een meisje B eerste jaars deze mooie 1 meter en 80 centimeter. Het zilver ging naar Nina Borger AV Unitas met en hoogte van 1,76 en het brons was voor Sarah van AV PEC 1910 met 1,71. Alle uitslagen zijn te vinden op Atletiek.nu.
DAG 1: NK Junioren 2018
De eerste dag zit er op, in een zonovergoten Emmeloord is het Nederlands Kampioenschap voor Junioren vanmiddag geopend. De eerste kampioenen zijn gehuldigd en er zijn fantastische prestaties geleverd. We kijken terug op een gezellige eerste dag van het NKJ 2018. Looponderdelen Bij de 100m sprint meisjes junioren A ging de titel naar Demi van den Wildenberg van Eindhoven Atletiek met een tijd van 11.92, was het zilver voor Zoë Meyer van AV Sprint met 12.10 en mocht Janine Verhaar van PAC het brons in ontvangst nemen. Op de 100m sprint meisjes junioren B pakte Minke Bisschops van AV Unitas met 11.92 het goud, gevolgd door Anna Roelofs van AV Lycurgus met een mooie 12.03 . Het brons ging naar Pip Doesburg met 12.49, ook van dezelfde vereniging. De 100m sprint voor de jongens junioren A kenmerkte zich door een bijzondere prestatie! Isayah Boers van Phanos won het goud met een prachtige tijd van 10.50, waarmee hij de limiet voor het WJK in Finland behaalde. Het zilver ging naar Dominique Zwiep van Rotterdam Atletiek in 10,56 en brons was voor Onyema Adigida in 10.68, ook van Phanos. Bij de jongens junioren B werd op de 100m sprint de beste tijd “allertijden” voor de jongens B gelopen door Keitharo Oosterwolde van Almere ’81 in 10.68. De limiet voor het EK onder 18 had hij al eerder gelopen in Györ Hongarije. Zilver ging naar Gino van Wijk van AV Lycurgus in 10,90 en het brons was voor Pim van Bakel Prins Hendrik in een mooie 10,95. Alle uitslagen zijn te vinden op Atletiek.nu.
We zijn begonnen!
Om twee uur vanmiddag is het NK Junioren van start gegaan en het kampioenschap is inmiddels in volle gang. De eerste races zijn inmiddels gelopen bij zowel de jongens als de meisjes A en B. 1 Inmiddels is de eerste Nederlands kampioene kogelslingeren bij de Meisjes A gehuldigd, Ella Meuwissen pakte daar het goud!!
Nieuwe versie tijdschema !!!
Er is weer een nieuwe versie van het tijdschema gepubliceerd, kijk op
Voorbeschouwing NKJ 2018!
Beste atleten, atletes, coaches, pers en publiek, Nog minder dan twee dagen en dan gaat het ASICS NK Atletiek Junioren 2018 van start. Op vrijdagmiddag 15 juni, zal Wethouder Anjo Simonse van de Gemeente Noordoospolder om 13:50 het NKJ2018 officieel openen en wordt de Nederlandse vlag gehesen Het materieel is binnen, de callroom is klaar, het food- en medal plaza zijn ingericht en het terrein ligt er prachtig bij, met dank aan onze baanploeg, die zo ongeveer al een maand op de baan woont. De enveloppes met de startnummers zijn gevuld, de medailles liggen klaar, het tijdschema is definitief, kortom alles is in place om er een fantastisch sportief weekend van de maken! Als Wedstrijdleiding van de Atletiekunie en LOC AVNOP zijn we er klaar voor !!! We kijken er naar uit om jullie als atleten en atletes te mogen ontvangen met jullie coaches op onze mooie accommodatie in Emmeloord waarbij we jullie zo goed mogelijk hopen te faciliteren bij het behalen van jullie sportieve prestaties. Het draait ten slotte om jullie aankomend weekend! Succes met de laatste voorbereidingen en check nkjunioren.nl voor de benodigde informatie. Uiteraard hopen we dat het publiek ons aanstormend talent zal komen aanmoedigen. U bent van harte welkom op de Bosbaan te Emmeloord, zie voor info de website nkjunioren.nl Het beloofd een prachtig sportief weekend te worden waar het persoonlijke records zal regenen en we 68 Nederlands kampioenen gaan zien! Tijdens het NK zullen we per dag een verslag op deze website plaatsen om u te infomeren over de prestaties en bijzonderheden van die dag. Namens de Atletiekunie en het Lokaal Organisatie Comité AVNOP graag tot ziens op het NK Junioren 2018!
Vergeet je coach accreditatie niet
Voor de ASICS Nederlandse Kampioenschappen Atletiek geldt dat er een accreditatie verplicht is om als coach toegang te krijgen tot de warming up area. Via
PAC-meisjes en Haag-jongens als besten naar finale B-competitie
De tweede ronde van de B-competitie werd zondag 10 juni onder prima omstandigheden afgewerkt. Verdeeld over zes poules werd in Heerhugowaard, Amersfoort, Lisse, Gorinchem, Someren en Zwolle gestreden om de 12 finaleplaatsen. De beste scores werden genoteerd in Lisse. Daar deden de jongens van Haag Atletiek een geslaagde greep naar de koppositie. De meisjes van Ilion vinden zich na hun topscore landelijk terug op de derde plek, achter koploper PAC en Lycurgus. De finale in september belooft nog volop strijd en spanning. Bij de meisjes was de ploeg van PAC in de eerste competitiewedstrijd de enige die boven de 7000 punten scoorde, en ruim óók (7418). In de tweede wedstrijd bleven de Rotterdamse meiden echter steken op 6690 punten. Nu begon de score van drie andere teams met een 7. Ilion zette in Lisse 7453 punten neer, Lycurgus kwam in Heerhugowaard tot 7260 en ook de ploeg van Groningen Atletiek presteerde met 7214 punten in Zwolle uitstekend. Dat lijkt een hele open finale te beloven. Zowel PAC als Ilion dreven op hun toppers. Werp-ster Alida van Daalen was voor de koploper goed voor 16.32 kogel en 50.37 met de discus. Zoë Sedney zette voor Ilion een fraaie dubbel neer met 13.33 op de 100 meter horden en 55.39 op de 400 meter. Groningen Atletiek moest het vooral hebben van Danara Stoppels en Sofie Dokter, die allebei drie onderdelen wonnen. Vermeldenswaard was ook nog de 1.75 hoog van Fay Witte (KAV Holland). 1. PAC Team 1 2. AV Lycurgus Team 1 3. ARV Ilion 4. Groningen Atletiek 5. AAV '36 Team 1 6. AV De Spartaan Team 1 7. AV Edam 8. KAV Holland Team 1 9. AV PEC 1910 10. Hellas Utrecht 11. Leiden Atletiek Team 1 12. Prins Hendrik Team 1 Jongens: Haag versus Eindhoven Bij de jongens wisselden Haag Atletiek en Eindhoven Atletiek stuivertje. Was het verschil in de eerste wedstrijd nog 40 punten in Brabants voordeel (7045 om 7005 punten): nu kwam de geel-groene formatie met 8194 punten in Lisse ijzersterk voor de dag. Eindhoven Atletiek zat daar in Someren ruim 300 punten achter (7811) en gaat als tweede naar de finale. Voor Haag snelde Nsikak Ekpo met 3.3 meter rugwind naar 10.85 op de 100 meter, sprong Jonathan Pronk 6.60 ver en wierp Dario Podda de speer naar 62.55. Eindhoven Atletiek had alleskunner Sven Roosen, met drie overwinningen: 14.23 op de 110 horden, 40.91 discus én 4.00 polshoog. Robin Beks sprong zonder polsstok over 1.95 voor de nummer twee. Andere opvallende prestaties waren de 4.80 met de polsstok van Marnix Kolkman (Edam), de 14.05 op de hordensprint van Sven Jansons (Altis), de 6.71 ver van Julian Jansen (NOP) en de 4.06,01 van Ilias el Khattabi (Rotterdam Atletiek) op de 1500 meter. 1. Haag Atletiek Team 1 2. Eindhoven Atletiek 3. GAC Hilversum 4. Altis Team 1 5. AV NOP 6. SPADO Team 1 7. AV Edam 8. PAC Team 1 9. Prins Hendrik 10. AV De Spartaan 11. Phanos Team 1 12. Fortius Tekst: Ton de Kort
Meer atletiek.nl