Bekende winnaar en nieuwe winnares bij clubkampioenschappen   

Afgelopen donderdagavond stonden in het parkje naast de 400-meter asfaltbaan 80 lopers aan de start voor het jaarlijkse AVW-clubkampioenschap over 5 km, waaronder 13 beginners die sinds eind maart hadden deelgenomen aan de loopcursus. Even voor half 9 werd de meute weggepraat en -geschoten door wedstrijdorganisator Ruud Wessels. Was het 's morgens nog drukkend warm geweest, mocht nu na de stevige regenbuien in de middag gesproken worden van fijne loopomstandigheden met een matige verkoelende zeewind, die de eerste 2 kilometer over de Schenkeldijk en het fietspad langs de Oranjeplassen (schuin) tegen stond. Halverwege werd gekeerd bij de Spuidijk waarna de laatste 2 km over de Oranjedijk voerden met de wind in de rug. De finish na precies 5 km lag op de baan.
.

Net als vorig jaar keerde Marc Meeder als snelste AVW'er terug met een tijd van 17.52. Ook de nummers twee en drie waren een kopie van de uitslag van 2016 met Gerard de Lange (18.04) en Kim Noordzij (18.31). 

Bij de vrouwen zag het podium er heel anders uit. Veelvoudig winnares Marieke Bourquin liet dit jaar verstek gaan en kreeg een waardige opvolgster in de persoon van Marja Zwijnenburg (21.45). Zij werd op het podium geflankeerd door Annemarie Dijksman (25.32) en Esther van Loenen (25.42).

Ook de 13 beginners wisten hardlopend de 5 km te volbrengen met Peter van der Lingen (27.59) en Evelien van der Kooij (28.54) als snelsten. Na afloop werden in een gezellig volle kantine de certificaten uitgereikt aan de beginners en de eerste 3 AVW'ers in elke categorie.
De kampioenen van dit jaar:
Hsen Kim Noordzij, H40 Marc Meeder, H45 Frank de Bie, H50 Gerard de Lange, H55 Eite Slootheer, H60 Peter Los en H70 Jan Janssen.
VSen Liselot van Rest, V40 Annemarie Dijksman, V45 Marja Zwijnenburg en V50 Jose Jans.

Komende zaterdag (1 juli) gaat in het centrum van Schipluiden voor de 38e keer de Kadeloop van start, tevens zesde wedstrijd van het Agium Runcircuit. Na de kinderlopen van 1 en 2 km beginnen de deelnemers van de 5 en de 12 km om 14.30 uur aan hun wedstrijd door het fraaie polder- en vlietlandschap. De eerste helft van de langste afstand gaat over de Zouteveenseweg naar het keerpunt in Vlaardingen waarna over de smalle kade langs de Vlaardingse Vaart wordt teruggelopen naar de karakteristieke ijzeren spoorbrug en de finish in het centrum van Schipluiden.
Vaak wordt deze loop als erg zwaar ervaren door de zomerse temperaturen, maar het is sowieso een prima laatste wedstrijd vlak voor de vakantie!