AVW presteert optimaal in negende Maaslandloop    

Het zag er even mistroostig uit, de eerste uren van de negende Maaslandloop, maar nadat de stortbuien waren overgetrokken en de kleren waren opgedroogd volgden er twee prachtige loopdagen over een nieuw parcours van 360 km.
Ook voor het AVW-team, dat al vanaf de eerste editie bij deze estafetteloop voor het goede doel betrokken is, hield dat enige logistieke aanpassingen in zoals een nieuwe rustlocatie bij Woerden. Traditioneel hoogtepunt was het keerpunt bij Wageningen waar alle 7 teams op een landgoed van een gefortuneerde ex-Maaslander werden onthaald met live-muziek en rijkelijk gevulde eettafels. Van begin af aan werd door de AVW'ers sneller gelopen dan het beoogde schema zodat op zaterdagmiddag op het gemak de laatste kilometers werden afgelegd naar het feestterrein aan de Doelstraat in Maasland.
Nadat alle 7 teams een sprankelende huldiging op het podium hadden ondergaan volgde de bekendmaking van de opbrengst van de Maaslandloop van 2017, die dit jaar naar Stichting Dream4Kids ging. Die bleek bijna 10 duizend euro hoger te zijn dan het jaar ervoor, te weten 36 duizend en 500 euro euro.
Het AVW-team draagde daar evenredig aan bij en mocht na afloop dus terecht los gaan!


ML 2017

 

Op donderdag 22 juni staat het volgende aansprekende evenement op het programma met de jaarlijkse clubkampioenschappen over 5 km. Winnaars in 2016 waren Marc Meeder en Marieke Bourquin.
Behalve dat alle vaste leden natuurlijk worden verwacht zullen ook deelnemers aan de beginnersgroep aan de start staan. Zij zijn eind maart begonnen met een cursus onder leiding van een viertal gediplomeerde AVW-trainers en worden nu in staat geacht om 5 km achter elkaar hard te lopen. 
Het startschot zal klinken rond 20:30 uur in het parkje naast de 400-meter asfaltbaan. Het fietspad wordt gevolgd tot de manege waar linksaf de Schenkeldijk wordt ingeslagen. Voor de spoorbomen gaat het dan rechtsaf het nieuwe fietspad op langs het meer tot aan de Spuidijk en terug via het Oranjepad, langs de manage eindigend in een eindsprint op de baan. Er zullen startnummers klaar liggen in de kantine, waar vandaan om 20:00 uur kan worden vertrokken voor een warming-up. Na de wedstrijd volgt eerst de huldiging van alle beginners en vervolgens de prijsuitreiking van de lopers en loopsters uit de diverse categorie├źn.