AV Waterweg vrijdag om 7:30 uur van start    

In 2009 organiseerde een afvaardiging van Thof-leden in samenwerking met Stichting Sport en Spel Maasland voor het eerst een estafetteloop voor het goede doel over 360 km. Sindsdien is dit evenement niet meer weg te denken uit het Maaslandse feestspektakel dat altijd in het tweede weekend van juni plaatsvindt. Bijna 200.000 euro is al bijeengelopen door de teams waarvan er dit jaar zeven staan ingeschreven, waaronder uiteraard een AVW-team.
Dit jaar gaat dus alweer de negende editie van start met als opvallende verandering het parcours. De route heeft nog steeds Wageningen als keerpunt maar de heenweg ligt een stuk noordelijker (Amersfoort wordt aangetikt) net als de laatste 50 km die boven de grote rivieren blijven en niet meer over Goeree-Overflakke en Voorne-Putten lopen.
Verder is alles bij het oude gebleven, want waarom zou je veel sleutelen aan een goed concept.
Op vrijdagmorgen 9 juni zullen vanuit het feestterrein aan de Doelstraat de 7 teams dus van start gaan bestaande uit 10 tot 12 lopers en een handvol begeleiders in de functies van chauffeur, voorfietser, kaartlezer en cateraar.
Het gekozen goede doel voor 2017 betreft Stichting Dream4Kids, die unieke droomdagen organiseert voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar die te kampen hebben met een jeugdtrauma. Dream4Kids probeert de negatieve spiraal waarin deze kinderen vaak verkeren te doorbreken door middel van het organiseren van een droomdag.ML 2017

 

Team AVW heeft de afgelopen maanden met meerdere acties (verkoop van bloemen, estafetteloop, autowasdag, opbrengsten Zadkine bij Rotterdam Marathon) en een tiental sponsors al vele euro’s binnengehaald en is nu helemaal klaar voor het startsignaal op vrijdagmorgen 7:30 uur. Net als eerdere jaren zal er in twee groepjes van 5 lopers etappes van 30 tot 50 km worden gelopen met telkens 4 fietsers en 1 loper, die om de kilometer wordt afgelost. De navigatie zal plaatsvinden middels GPS-horloges waarop de te lopen route is ingeprogrammeerd. Geen geklooi dus meer met slecht leesbare landkaarten.
Uitgaande van een tempo van 5.30 min/km zal het team zaterdagmiddag rond 4 uur terug in Maasland zijn, waarna een uitgebreide huldiging zal plaatsvinden op het feestterrein.
De volgende lopers moeten de klus gaan klaren:
Jolande van der Burg, Anita Krans (beiden ook catering en verzorging), José Jans, Liselot van Rest, Wernher van der Hoek, Dim Mureau, Martin den Hamer, Fred Lantinga, Marjorie de Heer, Dionne de Wals en Kees van Eijk. Zij zullen ondersteund worden door de chauffeurs Leo Jansen en Lieuwe van Loon (tevens teamcaptain).
Allen veel succes en plezier gewenst!!
Met dank alvast aan de sponsors Daamen Management Advisering, Huisartsenpraktijk de Kade, Integrale Zorggroep Eerstelijn Rijnmond (IZER), Argos Zorggroep, Albert Heijn Maasland, Van Omme & De Groot, Dutch Flower Foundation, Zadkine, Locked Safe Holland en Runningpoint Michel de Maat.