Lopen in de warmte   

Deze week lijkt de zomer - tot vreugde van veel mensen - echt los te breken, wat voor de hardloper meteen een signaal moet zijn om de trainingen aan te passen aan de omstandigheden. Verstandig is om het warmste gedeelte van de dag te mijden en in de ochtend of de avond wat rustiger te trainen dan te doen gebruikelijk. Koelen met water, zowel in- als uitwendig moet een vanzelfsprekendheid zijn, zeker wanneer deelgenomen wordt aan een wedstrijd die op het heetst van de dag wordt georganiseerd, zoals bijvoorbeeld de Golden Ten in Delft op Hemelvaartsdag.

Het wordt de derde loop in het Westlandse Agium Runcircuit, na de Ruitenburg Halve Westland in Naaldwijk en de Omloop Ter Heijde, die vrijdagavond 12 mei onder op een zwaar strandparcours werd afgewerkt. De start van de Golden Ten is in hartje centrum van Delft met als hoofdafstand 10 km (start 15:00 uur). Net als de 5 km (start 13:15 u) is de wedstrijd bij de voorinschrijving al volgeboekt en zullen ruim 3000 enthousiastelingen aan de start staan. Het is eventuel nog wel mogelijk om via startbewijshulp.nl nog startnummers over te nemen van ingeschreven lopers die verhinderd zijn.

Zondag staat in Den Haag met 'the Royal Ten' een soortgelijke wedstrijd op het programma waarvan de 5 en de 10 km eveneens zijn uitverkocht. Het toont aan dat de populariteit van de regionale lopen absoluut niet tanende is!

GTL 2015


De eerste twee weekends van juni zullen in het teken staan van de estafettelopen.
Het Pinksterweekend moeten weer miljoenen euro's voor het goede doel bijeengelopen gaan worden in de Roparun, waarbij ruim 300 teams vanuit Hamburg en Parijs naar Rotterdam gaan bewegen, wat resp. 570 en 530 km hardlopen en fietsen inhoudt.
De week erna loopt voor de negende keer de Maaslandloop van stapel, waarbij 360 km worden afgelegd die via diverse plaatsen in Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland richting keerpunt Wageningen gaan en terug naar Brabant, Goeree Overflakkee en pontje Rozenburg.
Ook AVW zal hier weer met een team vertegenwoordigd zijn waarover later meer.